Pisoiul Poznaș și Ghemul Fermecat

În data de 1 Iunie 2016 am lansat cartea

Pisoiul Poznaş şi Ghemul Fermecat

 

Pisoiul Poznaş şi prietenul său magic Ghemul Fermecat a luat o formă concretă în momentul în care în cadrul ATDIS a început proiectul Şcoala de bune maniere. Astfel în colaborare cu Cabinetul de Psihologie Aplicată şi Psihoterapie a început dezvoltarea personajului şi a poveştilor. Şi drumul este abia la început!

Cartea poate fi folosită de copiii care știu să citească pentru a putea fi alături de Poznaș și de prietenul său Ghemul Fermecat în aventurile lor. Dar cartea are un rol modelator și exemplificator inclusiv pentru părinți. În special pentru părinții cu copii preșcolari. Aceștia pot citi cartea atât pentru ei – pentru a avea modele și exemple de reacție la diferite situații – cât și pentru a povestii copiilor despre pisoiul care din prea mult entuziasm face tot felul de năzdrăvănii.

Proiectul se adresează copiilor de grădiniţă şi elevilor învăţământului primar, şi vizează aspecte educaţionale. Dorim să le dăm o mână de ajutor atât părinţilor cât şi educatorilor legat de pregătirea pentru viaţă a celor mici. Iar pentru ei, pentru pitici, avantajul cel mai mare este că, odată ce au învăţat de pe acum un lucru corect, mai târziu vor avea timp să înveţe lucruri noi, în loc de a corecta din mers ce nu au învăţat corect la timpul potrivit.

Mulţumiri speciale

Se cuvine să începem prin a mulţumi şi a transmite apreciere în mod deschis celor care au crezut în acest proiect şi au contribuit direct la dezvoltarea lui
                                  Andreea Gudas       Ştefania Gergeli       Idora Podariu
psihologi colaboratori în cadrul Cabinetului de Psihologie Aplicată şi Psihoterapie.

Dacă doriţi mai multe informaţii despre cartea Pisoiul Poznaş şi Ghemul Fermecat, sau cum anume puteţi intra în posesia ei ne puteţi contacta la adresa de mail contact@atdis.ro sau la numărul de telefon 0770 56 19 17.

Ce spun autorii despre carte:

„Pisoiul Poznaş a prins viaţă de-a lungul timpului, în mintea mea, pornind de la gândurile pe care le are un copil în diferite situaţii de viaţă. Având un număr mare de amintiri proprii, şi multe poveşti despre copilăria mea luate de la părinţi şi bunici, am încercat să dezvălui adulţilor lumea privită prin ochii unui copil. Sau mai bine spus prin ochii Poznaşului.

În această carte am creat un personaj simpatic cu care copiii se pot identifica, în care se pot  regăsi (cu complicitate) în anumite situaţii şi alături de care pot învăţa moduri noi prin care să rezolve problemele.

De asemenea, îmi doresc ca personajul să fie de ajutor şi pentru părinţi. Să îi ajute să identifice nevoile copilului sau poate uneori gândurile copilului. Astfel, dacă îşi vor regăsi copilul într-una din situaţiile prezentate sau similare, să îl poată îndruma pe mai departe ferm, dar zâmbind cu înţelegere… pe sub mustăţi!”
                                                                                                                      Iustin Paşcalău

Am întâlnit oameni care spun că nu se mai regăsesc deloc în povestea propriei vieţi. M-am gândit că una dintre cauze ar putea fi aceea că asta se întâmplă şi atunci când încetăm să mai fim copii, că poate, uitând de poveştile copilăriei am uitat, de fapt, cum e să fim noi. Cum e să visezi.

O poveste simplă, despre prietenie, teamă, curaj şi încercări pe măsură, dar nu în ultimul rând despre vise.

Acesta e, aşadar, cel mai neastâmpărat pisoi din viaţa mea, pe care îl ador, pur şi simplu!
                                                                                                                        Simona Gruian

Cartea Pisoiul Poznaș și Ghemul fermecat este ghidul ideal al copilului modern situat pe cărarea bunelor maniere, alături de ghemul fermecat, strecurat în povestea noastră ca voce interioară a bunului simț.

Volumul educativ ilustrat, jucăuș, duios și nostim totodată, se adresează copiilor și adulților deopotrivă: părinți, dascăli sau iubitori de poveste și ilustrație.

Pisoiul Poznaș poate fi tovarășul tău pe drumul „cumințirii”. Nici prin cap nu-ți trece? Cele 15 povestiri cu ilustrații haioase te vor convinge că există multiple avantaje și neașteptate bucurii în a fi manierat. Poznaș, motanul, știe foarte bine. 
                                                                                                        Cristina Mureşan-Toth